fbpx

Een goede pretecho hangt van verschillende factoren af

Als de baby goed ligt krijg je alle echobeeldjes mee op USB. 

Redenen om te kiezen voor een pretecho

Veelgestelde vragen

Tijdens je zwangerschap word je van dichtbij opgevolgd door uw gynaecoloog die regelmatig medische echo’s neemt en de gezondheid van het kindje en de mama van zeer dichtbij opvolgt. Uw gynaecoloog heeft tijdens deze controles vaak niet voldoende tijd om ‘gewoon’ samen met jou te kijken naar je kindje. Dat willen we juist toch allemaal zo graag! Daar is een oplossing voor, namelijk een pretecho! Het woord zegt het zelf. Vooral het plezier van het kijken naar je ongeboren kindje staat centraal. Tijdens deze niet-medische pretecho krijgt u de kans om rustig naar je kindje te kijken en te genieten én zorgen we voor mooie beeldjes van je kindje. De echoscopiste beweegt via een 3D sonde met gel over je de buik.

Ja, bij het pretechocentrum Betamedics verloopt elke echografie veilig. Wanneer je graag een pretecho wil laten nemen van je baby moet je op 2 zaken letten.
De echografie moet eerst en vooral met een hoogwaardig echotoestel worden uitgevoerd. Met ons gloednieuw hoog technologisch toestel van Samsung kunnen wij zeer kwalitatieve en uiterst veilige echo’s maken en voldoen wij dus volledig aan deze basisnorm.
Het volgende wat belangrijk is, is de persoon die de pretecho uitvoert. De persoon die de echo uitvoert moet een goede opleiding hebben gehad en de nodige ervaring hebben opgedaan om op een kwalitatieve en veilige manier een pretecho uit te voeren. Onze vroedvrouw heeft een hoogwaardige opleiding echografie gevolgd. Hierdoor weet onze vroedvrouw hoe een  kwalitatieve pretecho moet worden uitgevoerd en kan ze zich inleven in het bijzonder moment.  U kan dus bij ons met een gerust hart zoveel komen kijken naar je baby als je wil. 

Een pretecho kan de gehele zwangerschap gemaakt worden, maar er zijn natuurlijk momenten waarop je dit het beste kunt doen. Rond 25-27 weken is een periode die wij vaak aanbevelen. Je kunt dan al mooi naar het gezicht kijken en waarschijnlijk zie je dan ook op wie de baby gaat lijken. Verwacht je een meerling dan boek je best je afspraak vóór 26 weken. De kans is dan groter dat je de kleintjes nog duidelijk kan zien.

Een goede pretecho hangt af van verschillende factoren. Het gebeurt soms dat het kindje in een minder gunstige positie ligt of dat het kindje een handje voor zijn gezichtje houdt. Ook de hoeveelheid vruchtwater en de helderheid ervan, je eigen lichaamsbouw en de ligging van de placenta hebben een invloed. Mocht het helemaal niet lukken om je kleintje in beeld te krijgen kan je zonder extra kosten een andere keer terugkomen. Deze beslissing wordt op het moment zelf genomen door de vroedvrouw en is enkel mogelijk bij onze formule tussen de 20 en 28 weken zwangerschap.

Smeer je buik niet in met crèmes of olie de dag dat je een echo laat nemen. Iets eten of drinken voor je komst maakt het kindje soms actiever waardoor er meer kans is op mooie beeldjes.

Bij een 2D echo zie je het kindje in de bekende zwart-wit beelden. Je ziet eigenlijk een doorsnede van het kindje. Bij een 2D zie je alles aan de binnenkant waardoor je bijvoorbeeld alle orgaantjes ziet. 3D betekent drie dimensionaal. Dat betekent dat je 3 dimensies ziet, namelijk lengte, breedte en diepte. Bij een 3D echo wordt er extra diepte en kleur aan de 2D doorsnede toegevoegd. Bij 3D kijk je nergens doorheen maar om de baby heen. 3D beelden zijn stilstaande beelden zoals foto’s. 4D zijn bewegende 3D beelden. Een 4D echo wordt ook wel een “live 3D” genoemd. Ook al kies je voor 3/4D echo, de 2D zwart-wit beelden zitten er altijd bij omdat we altijd het hartje laten horen en nog even alles van het kindje willen laten zien, dus niet alleen de buitenkant van je kindje.

Als de baby goed ligt krijg je alle echobeeldjes mee op USB.

Cash, Payconiq of Bancontact.

Schuiven naar boven
Stuur ons een bericht