fbpx

Meer en meer doen gezinnen beroep op een zelfstandig vroedvrouw. Dit kan al van voor de zwangerschap.

Heb je een zwangerschapswens?

Dan kan het al eens handig zijn om met een vroedvrouw verschillende zaken te bespreken. Ook indien het zwanger worden niet zo vlot loopt als verwacht kan een vroedvrouw een extra steun zijn, bijvoorbeeld indien er regelmatig spuitjes moeten toegediend worden.

Tijdens de zwangerschap kan de vroedvrouw samen met de gynaecoloog en huisarts de zwangerschap al van bij het prille begin opvolgen.

Tijdens zo’n huisbezoek worden een aantal standaard controles gedaan zoals het controleren van je bloeddruk, urine, gewicht, … Ook wordt er tijd genomen om de harttoontjes te laten horen en al jouw vragen te beantwoorden. Tevens kan er ruimte voorzien worden om een aantal infomomenten in te plannen zoals rond borstvoeding, flesvoeding, arbeid en bevalling, …

Wil je jouw kleintje al vroeg ontmoeten en bewonderen tijdens de zwangerschap? Kom dan langs voor een niet-medische pretecho in een ontspannen en gezellige sfeer. Onze ervaren vroedvrouw legt uit wat je allemaal op het scherm ziet en is ook hét aanspreekpunt voor al jouw vragen.

Sommige vroedvrouwen kunnen ook opgebeld worden wanneer je effectief in arbeid bent en je nog even thuis wilt blijven. Dan kunnen ze de arbeid van dichtbij opvolgen en je op het juiste moment doorsturen naar het ziekenhuis.

De huisbezoeken van de vroedvrouw na de bevalling kan tot de baby 1 jaar oud is.

Tijdens zo’n huisbezoek worden zowel mama als baby goed opgevolgd en wordt ook de voeding begeleid. Ook nu is er zeker tijd om al jouw vragen te beantwoorden en kunnen er infomomenten (zoals bijvoorbeeld starten met vaste voeding) ingepland worden.

Indien je vroedvrouw geconventioneerd is, betaalt jouw mutualiteit alle huisbezoeken. Sommige vroedvrouwen vragen een kilometervergoeding of een éénmalige dossierkost. Vraag dit zeker na aan je vroedvrouw.

Wat kan een vroedvrouw voor jou betekenen?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Stuur ons een bericht