fbpx

Wanneer kom je langs voor een pretecho en wat kan je verwachten?

Je bent zwanger, proficiat! En je wilt graag een pretecho inplannen in ons centrum, leuk! Maar welke formule kies je best? En wat kan je verwachten? Wij geven je hieronder wat meer informatie.

Wanneer kom je langs

We kunnen afspraken aanbieden tussen de 15 en 32 weken. Een periode die wij vaak aanbevelen is tussen de 20 en 28 weken. Naarmate je baby groeit, heeft hij of zij iets meer vetopstapeling in de huid waardoor het huidje gladder oogt op beeld. Het neusje wordt ook meer gedefinieerd, maar je baby’tje is nog niet te groot om in beeld te brengen.

TIP: Verwacht je een tweeling? Boek je afspraak voor 24 weken om een glimp te kunnen opvangen van beide baby’s.

Kan je niet zo lang wachten? Dat begrijpen we zeker. Kom gerust vroeger langs vanaf 15 weken. Misschien ben je dan ook geïnteresseerd in ons voordeelpakket. Bij een voordeelpakket kunnen 2 afspraken ingepland worden. Een eerste afspraak kan tussen 15 en 20 weken, en een tweede afspraak boeken we samen in wanneer je voor het eerst bent langs geweest.

Wat mag je verwachten

In de week dat jullie afspraak genoteerd staat, sturen we een herinneringsmailtje. We doen dit omdat we graag iedereen ontvangen op het afgesproken uur zodat we het volle halfuur kunnen benutten om beeldjes te maken van je baby.

Bij aankomst vragen we een formulier in te vullen met je basisgegevens en het aantal weken dat je zwanger bent. We vragen ook of we je toestemming hebben om je beeldjes (uiteraard zonder naam) te delen op onze sociale media kanalen of website. Geen zorgen, ga je niet akkoord, dan respecteren wij dat uiteraard volledig!

Daarna mag je plaatsnemen in onze wachtzaal. Er is een koffiecorner aanwezig alsook water en een frisdrankje. Terwijl je nog even wacht mag je een drankje benuttigen.

Vervolgens komt de vroedvrouw jullie halen om jullie kleintje te bewonderen. Ze doet dit eerst in 2D (zwart-wit beelden) zoals je misschien al gewoon bent bij je gynaecoloog. Als ze ziet dat je baby in een leuke positie ligt, zal ze overgaan naar 3D en 4D beelden. 4D beelden zijn korte video’s zonder geluid van 10 seconden in 3D. Je krijgt alle beelden die ze kon maken mee op een stick als blijvende herinnering aan je zwangerschap. De stick is inbegrepen in de prijs.

Lukt een 3D echo altijd?

Nee, helaas niet. Een 3D echo hangt af van bepaalde factoren. Denk onder andere aan volgende zaken:

  • Ligging van je baby’tje op het moment van de afspraak. Je baby beweegt zich en kan op verschillende momenten van de dag zich anders positioneren.
  • Ligging van de placenta of navelstreng. Indien voor het gezichtje zal dit uiteraard het beeld belemmeren.
  • Helderheid van het vruchtwater. Veel water drinken is altijd gezond voor je lichaam maar dus ook goed voor de helderheid van je vruchtwater.
  • Je lichaamsbouw. Heb je reeds een medisch ingreep gehad aan je buik (zoals bijvoorbeeld een buikwandcorrectie) of heb je wat meer vetopstapeling om je buik dan kan dat ook een echo beïnvloeden.

Net zoals bij het zwanger worden, laat de natuur zich bij een echo niet dwingen. De natuur moet dus een beetje meezitten op het moment dat je afspraak doorgaat. Om die reden is de afspraak volledig vrijblijvend.

→ Een 3D echo is een niet-medische echo en kan je afspraak bij de gynaecoloog nooit vervangen.

Als je kleintje zich echt helemaal verstopt tijdens de periode die wij aanbevelen om langs te komen, dan zal de vroedvrouw een kosteloze tweede afspraak voorstellen.

Waarom kiezen voor een echo in ons centrum

  • We ontvangen je in een rustgevende moderne setting. Ons centrum verwelkomt ook artsen uit andere afdelingen dus onze ruimtes zijn voorzien van professionele materialen met oog voor hygiëne.
  • Wij werken samen met een vroedvrouw die de echo beeldjes vastlegt. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar bij andere centra is dit niet altijd het geval. Zij hebben soms een opleiding gevolgd voor het maken van de echo’s (net als onze vroedvrouw), maar zij hebben niet altijd een diploma op het gebied van zwangerschap, bevalling en kraamperiode.
  • Er heerst een ongedwongen sfeer waar ruim de tijd wordt genomen om je kleintje te bewonderen. Je mag daarbij familie of vrienden uitnodigen om dit moment met jullie te delen.
  • Onze faciliteiten zoals een aangename wachtzaal met koffiecorner en gratis parking vlak voor de deur.
  • Onze service. Heb je nog andere vragen, wil je een advies of heb je een opmerking, dan kan je ons steeds bereiken per mail op info@betamedics.com of telefonisch 051.920.911

TIP: We raden aan te beperken tot 4 personen zodat het niet te druk wordt in de ruimte. Wil je toch nog iemand extra meebrengen, contacteer ons om het te bespreken.

pretecho wat mag je verwachten

Ook interesse om eens langs te komen in ons pretecho centrum? Stuur
vrijblijvend een mailtje naar info@betamedics.com of bel 051 920 911

Wanneer kom je langs voor een pretecho en wat kan je verwachten?
Schuiven naar boven
Stuur ons een bericht